Dodaj vprašanja

Home Forumi Delovno pravo Ivan Kukar

• This topic is empty.
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
  • #4323 Reply
    Anja
    Gost

Z izpraševalcem sem imela dobro izkušnjo. Rad sprašuje v obliki postavljanja praktičnih primerov, preko katerih preverja tudi znanje teorije. Vprašal me je varstvo staršev po ZDR-1, pa tudi v okviru socialnega prava in pa varstvo otrok v okviru socialnega prava (zakon o starševskem varsrvu in družinskih dodatkih, ZZVZZ, pa tudi v okviru plačila davščin in pa npr. olajšave vrtca). Diskriminacijo staršev, neposredna in posredna (npr. če delodajalec da napredovanje staršu s 4 otroki, če ima enake rezultate, izkušnje in delovno dobo pri DD, kot delavec, ki ni starš in kateremu delavcu bi jaz omogočila napredovanje in zakaj). Potem me je vprašal odpoved noseče ženske, kaj naj DD naredi, če je odpoved res nezakonita, vendar nima delovnega mesta za delavko (tukaj misli nadomestilo do 18 mesečnih plač). Koliko bi jaz prisodila delavki, stari 50 let, s 25 letno delovni dobo pri DD. Katere okliščine sodišče presoja pri dodelitvi nadomestila in pa do kdaj lahko stranki zahtevata nadomestilo namesto reintegracije delavca. Rok za sodno uveljavljanje nezakonite odpovedi, kako se približno glasi tožbeni zahtevek za nezakonito odpoved. Pri izpraševalcu ni pravilnih in napačnih odgovorov, vendar bi zgolj rad preveril, kako kandidat razmišlja. Četudi se s tabo ne strinja, je dobro, da svojo odločitev obrazložis in ti potem še sam pove svoje mišljenje. Sama sem imela dobro izkušnjo, vendar četudi na prvi pogled izpraševalec izgleda malo bolj strog, se ti vmes tudi malo nasmeje, pa tudi potrdi tvoje razmišljanje.

#3498 Reply
    Marko Škerjanc
    Keymaster
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Ivan Kukar
Tvoji podatki:

Updating…
  • V košarici ni izdelkov.