Dodaj vprašanja

Home Forumi Civilno pravo Maja Ovčak Kos

 • This topic is empty.
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #4721 Reply
  Manja
  Gost

  Izpraševalka daje zelo velik oz. od vseh postavljenih vprašanj – 90% na novejšo sodno prakso Vrhovnega sodišča. Začelo je z vprašanjem načelo vestnosti in poštenja, definicija in pa 2 primera iz OZ, kjer je to načelo uporabljeno in pa ali ga lahko neposredno uporabimo oz. se nanj neposredno sklicujemo pred sodiščem
  Nadaljevala je z vprašanji o skupnem premoženju, definicija, ostalo pa vse na primerih. Primeri so bili zelo dolgi, tako, da se jih žal ne spomnim, je pa torej bil primer + oblikovanje tožbenega zahtevka. Vprašanj o skupnem premoženju je bilo največ.
  Povedala je tudi en primer določitve stikov, npr. da mati predlaga, da ima oče stik 1 vikend v mesecu, oče pa želi imeti stik 2 dni v tednu, pri čemer živita narazen 1 uro vožnje, če menim, da je to ustrezno, kar predlaga oče.
  Naslednje vprašanje glede npr. da mati otroka izkorišča za marketinške namene in objavlja otroka na socialnih omrežjih. Oče temu nasprotuje, kaj bi naredili kot sodnik.
  Nekaj še glede solastnine, se tudi žal ne spomnim točno vprašanja, bilo je nekaj glede ureditve solastnine v novejši sodni praksi.
  Vprašanje iz teorije je bilo še dediščinska tožba in rok.

  Skratka večina vprašanj je bila postavljena iz sodne prakse Vrhovnega, česar se sama nisem učila, ampak sem na koncu ponavljala samo iz najpogostejših vprašanj, iz teh vprašanj pa mi je izpraševalka postavila samo 1 vprašanje – dediščinska tožba. Bila je sicer zelo prijazna. Sem pa mislila, da bom ravno zaradi civila padla izpit, saj si omenjenih primerov v sodni praksi nisem prebrala, niti nisem zasledila takšnih primerov pri opravljanju pripravništva na sodišču. Ampak je kljub temu šlo skozi, čeprav nisem znala vsega…

  #3429 Reply
  Marko Škerjanc
  Keymaster
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Maja Ovčak Kos
Tvoji podatki:
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.