Dodaj vprašanja

Home Forumi Gospodarsko pravo Matija Testen

 • This topic is empty.
 • Avtor
  Prispevki
 • #3963 Reply
  Pdi Alumni
  Gost

  Maj 2021:
  se v celoti strinjam z zgoraj napisanim, prijetna izkušnja, tudi vprašanja so se nanašala na napisana vprašanja oz. teme. Isto sva začela s prodajo 60% delnic Petrola, in nato v okviru tega razvije vso zgodbo, tako da se dotakneš prevzemov, koncentracij, sklica skupščine, zamenjave uprave, nadzornega sveta, možnost dostopa do informacij delničarja (primerjava d.d. in d.o.o.), patent – možnost sodnega varstva, in nazadnje še insolvenčnost – kdo lahko predlaga stečaj, kak je postopek.

  #3962 Reply
  Pdi Alumni
  Gost

  Oktober 2020:
  1. Primer – prodaja 60 % delnic Petrola, ki jih Shell želi kupiti. Kaj svetujete? Kaj je glavna lastnost prevzemne ponudbe? Po kakšni ceni lahko manjšinski delničarji prevzemniku prodajo delnice? Kaj se zgodi, če prevzemnik ne ne da prevzemne ponudbe? Kaj in kdaj lahko stori večinski delničar? Na kaj bi kupca še opozorili? Bi moral Shell priglasiti tudi nakup delnic Lj mlekarn?
  2. Primer-Shell bi zamenjal upravo zaradi koruptivnosti. Kako se upravo menja v d.o.o.? kako pri d.d.?
  3. Petrolova uprava dela slabo, kar je večinski lastnik videl v oddaji Tarča. Kaj svetujete? Kaj lahko stori? Kako bi lastnik ugotovil resničnost navedb= Kako pride do skupščine v d.o.o. in v d.d.? Kaj če uprava ne želi sklicati skupščine? V kakšnem postopku sodišče odloča? Kaj se stori s poročilom revizije, ki ugotavlja resničnost navedb? Je pri d.o.o. vedno potreben sklep skupščine za vložitev tožbe?
  4. Prokurist, Zastopanje pred sodiščem. Zakaj ne more pooblastiti odvetnika?
  5. Vegeta. V Hoferju se prodaja podoben izdelek. Možnost tožbe? V katerem kraju? Zakaj Podravka preganja tiste, ki na forumu promovirajo domačo vegeto?
  6. Insolvenčnost Petrola zaradi sprostitve cen goriva. Kdo lahko predlaga stečaj? Kdaj upnik?

  #3544 Reply
  Marko Škerjanc
  Keymaster
Odgovori na: Matija Testen
Tvoji podatki:
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.