Dodaj vprašanja

Home Forumi Gospodarsko pravo Srečko Jadek

 • This topic is empty.
 • Avtor
  Prispevki
 • #3948 Reply
  Pdi Alumni
  Gost

  April 2022:
  spraševal me je ZGD-1 (firma, vse o prokuristu s poudarkom na njegovi odgovornosti), ZPre-1 (razlika pri iztisnitvi z ZGD-1 – tu je želel slišati tudi, da lahko iztisnitev izvede več prevzemnikov, ki delujejo usklajeno), ZFPPIPP (upniška prisilna poravnava, neenako obravnavanje upnikov na praktičnih primerih) in ZGJS (kaj ureja, razlike med javnim podjetjem in javnim gospodarskim zavodom in še nekaj stvari, ki se jih ne spomnim). Bodite pripravljeni tudi na “manj pomembne” zakone.
  Kot je že zapisano na forumu, teme izbira tudi glede na kandidatove odgovore. V mojem primeru sva na prevzeme zašla, ker sem Zpre-1 omenil v odgovoru.
  Po moji izkušnji je zgolj z osnovnim znanjem pogosto težko ugotoviti, kakšen odgovor želi slišati pri praktičnih primerih. Kljub temu pa osnovno znanje zadošča za uspešno opravo izpita.

  #3947 Reply
  Pdi Alumni
  Gost

  Januar 2022:
  vsa vprašanja so temeljila na primerih:
  – doo/dd ustanovitev, prednosti eno in druge oblike če so ustanovitelji prijatelji,…, potem vse v zvezi z organi ene in druge oblike, pristojnostmi, načinom dela. odločanja,..
  – preventivno prestuktruiranje, akterji, posotpek, kaj z poslovnimi terjatvami,…
  – prevzemi – vse v zvezi s postopkom, fakultativna prevzemna ponudba, prag, povezava med zgd in ZPre glede squeez out metode,…

  Vprašanj je bilo veliko ampak vse v obliki pogovora. Ni vrtanja temveč zgolj iskanje znanja. Prijetna izkušnja in ocena več kot korektna.

  #3542 Reply
  Marko Škerjanc
  Keymaster
Odgovori na: Srečko Jadek
Tvoji podatki:
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.